Ervaring van een deelnemer: De Leergang Zuiver Communiceren

Deelnemer Dhr. DJ de Jong (adjunct-directeur Mulock 2000)
geeft feedback over zijn deelname aan de Zuiver begeLEIDen van verandering Basic Module

Ik had na het voorwerk thuis*, en via google informatie gezocht,
een degelijk idee waar ik terecht was gekomen, en ik ben vol in de training gegaan.

De eerste dagen waren erg wennen omdat ik met medecursisten in aanraking kwam, die in totaal andere werkvelden (therapie, coaching en geen onderwijs en iemand uit het management) bezig waren. Zij hadden bovendien al bewust gekozen voor ‘zuiver’ en hadden meer voorkennis. Ik moest wennen aan de manier van communiceren, en zeker ook de manier van ‘zuiver communiceren’.

Maar na twee dagen was ik echt volledig om.  training

Mijn partner, vrienden en met name collegea werden er soms en zelfs geregeld gek van: Ik was vaak met de vragen bezig en aan het oefenen met ‘navigeren in het landschap van de ander’. Ik had nog niet het gevoel dit te beheersen of dat dit onderdeel van mijn kunnen was.

Op naar de twee volgende dagen** waarin deze manier van communiceren mij nog meer was eigen geworden en ik heb ook echt besloten om de komende periode tijdens gesprekken bewust ‘zuiver communiceren’ in te zetten.  En op deze volledig ander manier dan ‘normaal’ met collegea, vrienden en kennisen in gesprek te gaan.

Ik red me met de vragen, en ik moet leren nog meer mijn eigen aannames/wensen weg te laten en zelfverzekerder worden dat het navigeren gaat lukken. Dus gewoon aan de slag blijven met ‘zuiver’!

Ik heb het als een echte eye opener ervaren.

Ik hoop door het veel te oefenen verder te versterken, het me eigen te maken en mensen volgens ‘zuiver communiceren’ tot inzichten bij zichzélf te laten komen.

Waardoor ik mensen minder op sleeptouw hoef te nemen, meer gezamenlijke en eigen verantwoordelijkheid creëer en mensen zelf met oplossing laat komen.

————————————————

*Vooraf aan de training is er een halve dag online training, waarmee deelnemers ‘ Voorwerk’ krijgen, om alvast te proeven aan de materie. Bovendien krijg je kleine opdrachten die je moet uitvoeren.

** De Basis en de Advanced Module bestaat bestaat uit 2 ‘live’ trainingsblokken van 2 aaneengesloten dagen met de groep deelnemers. Tussen de blokken is er een online programma om verder te gaan met de materie, en deze te toetsen in je eigen omgeving. De ervaringen kunnen weer teruggekoppeld worden in het tweede blok.

Vind je dit artikel interessant? Laat het weten reageer of abonneer je op de RSS feed.

Comments

  1. ‘Maar na twee dagen was ik echt volledig om’ http://t.co/zgz6ckxhrc De ervaring van een deelnemer aan onze training #zuivercommuniceren

  2. Ervaring van een deelnemer: De Leergang Zuiver Communiceren http://t.co/IQtbsmvdet via @socializeWP

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.