Training Clean Language In-Company

Wanneer je denkt dat Clean Language kan helpen voor je organisatie, kun je denken aan een  in-company training en/of kennismaking Clean Language.

Clean Language is een tool om als team enorm goed naar elkaar te leren luisteren. Je leert je eigen aannames, meningen en invullingen te parkeren.

Op deze manier geef je alle ruimte aan de ander, en leer je oprecht te luisteren. Vervolgens kun je in gesprek gaan over elkaars denkbeelden.

Ook dit kan op een ‘cleane’ manier, door middel van gespreksmodellen. Zo ontstaat er ruimte en lucht in de groep, en wederzijds respect.
Voor een Teamdag is dit een uitstekende manier om op een prettige manier meer over elkaar te weten te komen, en bovendien is het een educatieve manier om voortaan nog beter naar elkaar te luisteren.

Zeker in teams waar communicatieproblemen zijn, spanningen, of onzekerheden en apathie heersen, kan Clean Language een enorme toegevoegde waarde zijn.
We verzorgen voor groepen interactieve werkvormen in Clean Language.

Met het ontdekken en onderzoeken van ieders zienswijze en het uitwisselen van reacties die anderen hierop hebben, komen teams vaak voor verrassingen te staan. Ook wanneer zij al lang met elkaar aan het werk zijn, komen dingen ter sprake die vaak onder de oppervlakte leven.

Om dit alles mogelijk te maken, werken we met enkele belangrijke uitgangspunten, waar we als facilitators op sturen:

  • veiligheid in de groep
  • scheiden van feiten en interpretatie (mbv elementen uit Clean Language, zoals Clean Feedback)
  • alles mag er zijn; niets wordt uitgesloten of uitgebannen
  • de facilitators zijn hier congruent mee; ook zij stellen zich open op en accepteren wat er is