Interessante links

De site van Penny Tompkins en James Lawley, grondleggers van Symbolic Modelling: www.cleanlanguage.co.uk. Hier vind je veel artikelen, case-studies en een rijkdom aan toepassingen.

Clean Change Company. Ook hier veel artikelen, succesverhalen over toepassingen en hulpmiddelen voor het leren toepassen van Clean Language en Symbolic Modelling..

Ervaringen uitwisselen over Clean Language (Engelstalig): Clean Forum

Voor trainers die ook graag gebruik maken van andere methodieken, werkvormen en aanpakken is de website van Dutch Training Professionals een  walhalla.

Een van de laatste onderwerpen waar David Grove zich aan wijdde, was ‘The Power of Six’. Er is een hele website over alleen dit onderwerp: Power of Six.

James Geary schreef een boek over de kracht van metaforen: I is an Other. Hij gaf hier ook een TED talk over:

De eerste stappen van Clean Language, op weg naar het grote TED toneel. Caitlin Walker, een van onze collega’s in de UK, vertelt op de TEDxMerseyside over de kracht van het vragen van Clean Questions, in Nederland Verhelderende Vragen genoemd.

Aan de hand van praktische toepassingen maakt ze inzichtelijk hoe krachtig de vragen werken en hoeveel ze verhelderen over de interactie binnen een groep.

Caitlin’s werkterrein varieert tussen moeilijk opvoedbare jongeren en de organisatie-ontwikkeling van dezelfde Liverpool John Moores University als waar de TEDx plaatsvindt.

Een inspirerend verhaal van een van de meest ervaren Clean Facilitators in de wereld op dit moment.